דת ועיר

דת ועיר

"ירושלים תהיה בית לכלל הדתות, ותעודד סובלנות וליברליות המאפשרת חופש דת, לצד חופש מדת"

  • ראו פרק "שכונה וקהילה".
  • מוסדות תרבות, בתי קפה ומסעדות – יפעלו גם בסופי שבוע, ויאפשרו עונג שבת לכלל אוכלוסיות העיר.
  • המאבק בהדרת נשים: משימה בעדיפות עירונית.
  • יוצאים בשאלה יקבלו סיוע עירוני.
  • התחבורה הציבורית תפעל בנפח מופחת בשבתות וחגים.

פירוט הנושאים


בחינוך:

  1. בשכונות לא-חרדיות ולא ערביות, ייפתחו בתי ספר חדשים רק אם הם תחת הזרם הממלכתי או הממלכתי-דתי נמצאים בפיקוח ישיר של מינהל חינוך ירושלים (מנח"י) וכוללים לימודי ליבה. 


בשבת:

  1. שירותים חיוניים בעיר לרבות בתי מרקחת יורשו לפעול בשבת במתכונת מצומצמת בכל השכונות שאינן חרדיות.
  2. קווי-תחבורה של מפעילי תחבורה ציבורית ממזרח העיר יורשו לפעול גם בשבת בכל עורקי התחבורה הראשיים, ובין מרכזי השכונות שאינן חרדיות, על-פי הביקוש ובהתאם לרווחת התושבים הנזקקים לכך.
  3. בשכונות שאינן חרדיות - מוסדות תרבות, בילוי ופנאי יוכלו לפעול בהתאם לחוק גם בשבתות וחגים, על מנת לאפשר עונג שבת גם לאוכלוסייה הירושלמית הליברלית.
  4. קפה/מסעדות בכל הפארקים הציבוריים הנמצאים בשכונות לא-חרדיות – יורשו לפעול גם בשבתות.


במינהלים קהילתיים:

  1. אופי השירות הניתן על ידי המינהלים הקהילתיים ישוריין לטווח רחוק באמצעות משאל שכונתי בו תושבי כל שכונה יבחרו בין אישור של חוקה לשכונה חרדית, ובין אישור של חוקה לשכונה לא-חרדית. 
  2. להנהלה הנבחרת של כל מינהל קהילתי בשכונה לא-חרדית, תהיה עצמאות מוחלטת בכל הקשור להיקף וימי פעילות התרבות והפנאי הנערכת מטעם המינהל הקהילתי ו/או בשטחו.
  3. שטחים חומים בתחום המינהלים הקהילתיים יוקצו על ידי העירייה על-פי פרוגרמה שתבטיח כי 90% מההקצאות בתחום השכונה יהיו עבור צרכיהם של תושבי השכונה. הקצאת השטחים בפועל תצריך את אישור הנהלת המינהל הקהילתי, ותיעשה בצורה שוויונית בין הצרכים והקהילות השונות בשכונה.
  4. מינהלים קהילתיים בשכונות לא-חרדיות לא יקיימו מטעמם או בשטחם פעילות תרבות ופנאי בהפרדה מגדרית, אלא אם פעילות זו נעשית כחלופה לפעילות מקבילה של המינהל בה אין הפרדה מגדרית.


תמיכה באוכלוסיות הזקוקות לחיזוק:

  1. עזבת את הדת? זה לא אומר שצריך לעזוב גם את ירושלים. כמי שבחלקם הגדול לא זכו בצעירותם להקניית הכלים הנחוצים לצורך השתלבות בשוק העבודה ובחברה הכללית, יוצאים בשאלה יקבלו בירושלים עזרה עירונית בשנות ההתאקלמות הראשונות שלהם: בארנונה, בעזרה סוציאלית ו/או פסיכולוגית, ובעדיפות לדיור בהשכרה לטווח ארוך. 
  2. לשנה הבאה בירושלים: לעולים חדשים ממדינות חבר העמים לשעבר ויוצאי אתיופיה – יינתנו מענקי קליטה מיוחדים ועדיפות לקבלת דיור בהשכרה לטווח ארוך.
paper_plane

נשמח לשמוע ממך

כאן המקום להתייחס לנושאים שחשובים בעינייך, ואנחנו נשמח לענות

Share by: