שוויון, שקיפות ומינהל תקין

שוויון, שקיפות ומינהל תקין

"שוויון ושקיפות מוניציפלית הן זכויות בסיסיות של כל תושב/ת, וחובה הכרחית של העירייה"



כוח משימה עירוני-משטרתי לתפיסת משחיתי דמויות נשים במרחב הציבורי.

  •  מינוי נציבת שוויון בעיריית ירושלים.
  •  50% מהתפקידים הבכירים בעירייה ובחברות עירוניות – יאוישו על ידי נשים.

  • מבנה קבע עבור עמותת הבית הפתוח.

  •  הקצאות מבנים תתאפשר רק בהתאם לאופי השכונה ובהסכמת התושבים/המנהל הקהילתי.

  • העמדת התנאים הנחוצים לחיזוק ועדת הביקורת על העירייה.

1.מינוי נציבה לשוויון בעיריית ירושלים.

  • השוויון לא יגיע – אם לא נדאג להביא אותו. יש למנות נציב או נציבה למעקב וקידום השוויון בעיריית ירושלים – הן בכל הקשור לאיוש תפקידים, והן בכל הקשור לקניית שירותים ומיזמים משותפים. הנציבה תמונה על-ידי השר/ה לשוויון חברתי, ותפקידה יהיה לתת דיווח רבעוני בנוגע להיבטי שוויון בפעילות העירייה, ולקדם את השוויון המגדרי והמגוון החברתי בקרב עובדי ועובדות העירייה.



2. לא תמחוק: כוח משימה עירוני-משטרתי לתפיסת משחיתי דמויות נשים במרחב הציבורי.

  • למרות שירושלים מרושתת במצלמות אבטחה ושיטור, ועל אף שתופעת השחתת דמויות נשים על שלטי חוצות במרחב הציבורי היא אחת התופעות המוכרות ביותר בעיר, הרי שאת מספר המעצרים וכתבי האישום שהוגשו בעשור האחרון כנגד משחיתים – ניתן לספור על כף יד אחת. למען  ''ייראו וייראו'', יש להגדיר את הנושא כנושא  לטיפול  בעדיפות.  ולהקים כוח משימה משותף לעיריית ירושלים ולמשטרת מחוז ירושלים – במטרה למגר את התופעה כליל בתוך פרק זמן של שנה. 
  • הטיפול בנושא השחתת תמונות נשים ייעשה, בין היתר, באמצעות הצבת מארבים במקומות מועדים לפורענות, והקצאת המשאבים להבאת חשודים לדין – תוך פרסום שמם ותיעוד ההשחתה ברבים. במקביל, על עיריית ירושלים להתחייב לממן הפקה-מחדש של שלטים שהושחתו על רקע מגדרי.



3. לא תדיר: לקיחת אחריות עירונית על מניעה של הדרת נשים ו/או הפרדה מגדרית.

  • בהתאם להנחיות היועץ המשפטי לממשלה, על עיריית ירושלים להפסיק לעודד הדרת נשים והפרדה מגדרית כפויה – וזאת באמצעות מניעת מימון עירוני לכל אירוע תרבות ופנאי בו צפויה להתקיים הפרדה מגדרית שאינה וולנטרית או בו נאסר על נשים להופיע על הבמה. 
  • פקחים עירוניים יסייעו למנוע הפרדה מגדרית בתחבורה הציבורית וברחובות בשכונות החרדיות.


4. שוויון מגדרי כמדיניות מחייבת – לרבות בהרכבי ועדות עירוניות ודירקטוריונים, באיוש משרות בכירות, ובהענקת עיטורים והנצחה.

  • החל בשנת 2025 והלאה, תיושם מדיניות של שוויון מגדרי לפיה הרכב הוועד המנהל של החברות והעמותות העירוניות – לא יוכל לכלול רוב מגדרי הגבוה מ-60%. חברות או עמותות עירוניות שלא ימלאו אחר מדיניות השוויון המגדרי – יספגו בשנה העוקבת הפחתה תקציבית באחוז הזהה לאחוז הפער המגדרי מ-60%. 
  • הוועדה לבחירת יקירי ויקירות ירושלים – תדאג לשוויון מגדרי בקרב זהות מקבלי ומקבלות העיטור.
  • הוועדה לקריאת שמות רחובות – תדאג להעדפה מתקנת בהחלטות על הנצחה ועל קריאת שמות רחובות בירושלים – עד שיושג שוויון מגדרי בקרב רשימת המונצחים והמונצחות.

  1. פרסום יומני הפגישות של ראש העיר, מנכ''ל העירייה ומהנדס העיר. 
  • ידוע שאור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר, ועל כן יש להחיל מדיניות עירונית לפיה יומני הפגישות של ראש העיר, מנכ''ל העירייה, יו''ר ועדת המשנה לתכנון ובניה ומהנדס העיר – יפורסמו באתר העירייה בתחילת כל רבעון. באופן זה, תימנענה החלטות מפוקפקות, ויגבר אמון הציבור בעירייה ובמוסדות התכנון.



5. מבנה קבע לבית הפתוח. 

  • כבר 26 שנה פועל הבית הפתוח בירושלים בתנאי חוסר ודאות. כעיר עם מיליון תושבים וביניהם עשרות אלפי חברים וחברות בקהילה הגאה, הגיע לבסס את המענה לאוכלוסיה זו, ולמסד את פעילות הבית הפתוח באמצעות הקצאת מבנה קבע במיקום מרכזי ונגיש.



6. הקצאה בהסכמה: הקצאות תתאפשרנה רק בהתאם לפרוגרמה ובהסכמת המינהל הקהילתי.

  • שטחים ומבנים בייעוד למבני ציבור ו/או מוסדות חינוך מוקצים כיום לעתים קרובות לעמותות וגופים שאינם מספקים מענה שכונתי, אלא עירוני, וזאת ללא כל מדיניות מוסדרת הבודקת את צרכי השכונה ומתאימה את היקף ואופי ההקצאות לנדרש בשטח. כפועל יוצא, נוצרה מציאות בה המשאבים העירוניים אינם משרתים את התושבים באופן המיטבי, ולפעמים – ממש פוגעים באינטרס הציבורי והשכונתי. 
  • בכדי לשנות מציאות זו, יש להתנות הקצאת מבנים ושטחים עירוניים בפרוגרמה שכונתית כוללת, ובקבלת הסכמה נקודתית ואפריורית מצד המינהלים הקהילתיים שבשטחם מבקשת העירייה לתת את ההקצאה. 



7. תנאים מתאימים לפעילות ועדת הביקורת העירונית.

עיריית ירושלים תפעל מול גורמי הממשלה לשינוי חקיקה, על מנת שלרשות חבר/ת המועצה באופוזיציה אשר ממונה על ועדת הביקורת העירונית - יועמדו התנאים הנחוצים לביצוע ביקורת יעילה על העירייה, וזאת לרבות סיפוק תנאי לשכה ושכר בדומה לסגן/ית ראש עירייה.

paper_plane

נשמח לשמוע ממך

כאן המקום להתייחס לנושאים שחשובים בעינייך, ואנחנו נשמח לענות

Share by: